top of page

Een efficiënt IT- changeproces

Bij Nationaal Restauratiefonds

Logo Restauratiefonds

Context

Bij het Nationaal Restauratiefonds draait alles om het behoud van monumentale panden. Daarom verstrekt de Stichting kredieten aan zakelijke en particuliere klanten. Met dit geld kunnen monumentale panden worden verduurzaamd, gerestaureerd of getransformeerd. De organisatie kent een roerige periode doordat een deel van het applicatielandschap is vervangen. De backlog van wensen en bevindingen is in de jaren erna steeds blijven groeien.
Aan Nravl is gevraagd om het changeproces te verbeteren. Het doel was om ervoor te zorgen dat wensen sneller worden gerealiseerd en problemen beter worden opgelost. Zo krimpt de backlog en wordt het vertrouwen in de IT-organisatie verbeterd.

We zijn verheugd om met Nravl samen te werken aan het behoud en de bescherming van monumenten en zo een betekenisvolle impact te maken. Deze samenwerking helpt ons enkele interne processen te optimaliseren. Samen streven we naar een naadloze, professionele en klantgerichte ervaring, met oog voor duurzaamheid en toekomstbestendigheid. We kijken enthousiast uit naar de toekomst en de mooie resultaten die voor ons liggen.

— Maikel, Servicemanager Restauratiefonds

Onze aanpak

We begonnen met het opruimen van de backlog, het verwijderen van ongeldige issues, dubbele tickets en verzoeken met een lage bedrijfswaarde. Dit gaf ons een duidelijk overzicht van de werkelijke backloggrootte. Vervolgens werkten we samen met de organisatie om de resterende verzoeken en problemen te prioriteren, zodat werknemers zich konden concentreren op de tickets die er echt toe deden. Tot slot verbeterden we de kwaliteit van de tickets door de inhoud en volledigheid ervan te optimaliseren. We verifieerden voortdurend het verzoek of probleem met de persoon die het ticket indiende, zodat we gezamenlijk konden bepalen of het verzoek echt het onderliggende probleem aanpakte.

Onze resultaten

We hebben de backlog opgeschoond door onterechte bevindingen, dubbele tickets en wensen met lage businesswaarde te verwijderen. Zo kregen we inzicht in de daadwerkelijke grootte van de backlog. Daarna hebben we samen met de organisatie de wensen en bevindingen geprioriteerd, zodat de aandacht van de medewerkers uit kon gaan naar de tickets die écht belangrijk waren.
Tot slot hebben we de kwaliteit van de tickets verbeterd, door de inhoud en volledigheid van de tickets te optimaliseren. Daarbij verifiëren we de wens of bevinding altijd bij degene die het ticket heeft ingediend, zodat we samen kunnen bepalen of de wens het onderliggende probleem echt oplost.

bottom of page